Oostzaanse Veteranen vieren lustrum met Anjerconcert

OOSTZAAN – Voor een goed gevulde zaal in theater de KunstGreep traden de Regimentsfanfare Garde grenadiers en Jagers op tijdens een anjerconcert om het vijftien-jarig bestaan te vieren van het Oostzaanse Veteranencomité.

In het bijzijn van burgemeester Marvin Polak, oud burgemeester Paul Möhlmann, oud burgemeester Rob Meerhof, de wethouders Rosemarijn Dral en Martin Wörsdörfer en diverse andere genodigden, opende oprichter Evelien Leguit het concert, onder dankzegging aan de gemeente voor de jarenlange prettige samenwerking.

Verder refereerde Leguit dat het tijd is geworden voor een volgende stap, de oprichting van een Veteranenstichting, die de Veteranen meer armslag en vrijheid moet geven om dit soort activiteiten ook in de toekomst te kunnen blijven organiseren. Daartoe is de oprichting van de stichting in voorbereiding met medewerking van de gemeente Oostzaan én het Veteraneninstituut Nederland.

De Regimentsfanfare Garde Grenadiers en Jagers bestaat uit veel aan het conservatorium afgestudeerde jongeren, die hun liefde voor muziek combineren met een baan bij defensie. Het repertoire is navenant de leeftijd, swingend en op momenten totaal onverwacht. Zo werd er een medley gespeeld van 007, was er een virtuoos trombone-trio, maar ontbrak natuurlijk ook de Grenadiersmars niet, die traditioneel gespeeld wordt als Koning Willem Alexander met de koets arriveert op het Binnenhof.

Na afloop legden oud-burgemeesters Möhlmann en Meerhof samen met wethouder Rosemarijn Dral en Evelien Leguit bloemen bij het Veteranenmonument.

Foto: JWvD

Evelien Leguit overhandigd bloemen aan de dirigent Regimentsfanfare Garde grenadiers en Jagers.

Foto's en video: Dirk Snel

Regimentsfanfare Garde grenadiers en Jagers