Studio-Globe:
Afrikaanse muziek, op de woensdag- en zondagavond vanaf 20:00 uur.

Afrikaanse power woman
 
Presentator Ruud Siebons presenteert dit programma al bijna 25 jaar en hij brengt hiermee een stukje cultuur dichter bij de luisteraars.

Afrikaanse muziek?
Ja zeker, net als bij de westerse muziek is er binnen dit genre voor bijna iedereen wel iets leuks te vinden. Van luistermuziek tot dansmuziek en van klassiek tot modern. Traditioneel en experimenteel – de variatie is enorm.
 

Natuurlijk is er, zoals bij zoveel radio- en tv-programma's, een mogelijkheid om terug te luisteren via de aan het programma gerelateerde website www.mixcloud.com/studioglobe. Hier zijn titels en uitvoerende artiesten ook terug te vinden.

Daarnaast probeert de presentator daar waar mogelijk is ook nog artiesten te helpen met bijvoorbeeld het zoeken naar een label of distributeur of zelfs aan optredens. En ook dit op geheel vrijwillige basis.

Recent werd Ruud gevraagd om in de jury van de World Music Charts Europe plaats te nemen. Deze jury stelt maandelijks een lijst samen van de beste wereldmuziek, die overal vandaan afkomstig kan zijn. En natuurlijk liet Ruud zo'n kans niet voorbij gaan. Deze lijst is te vinden, evenals de achtergronden van de juryleden, op www.wmce.de.

Studio-Globe, het Afrikaanse muziekprogramma van Radio 9 Oostzaan, is achter de schermen dus meer dan een uurtje muziekdraaien met achtergrond informatie en dat zal voorlopig, volgens presentator Ruud Siebons, niet veranderen.

Want muziek betekent ook in de arme delen van Afrika inkomen - en gelukkig worden dezeinkomsten van Afrikaanse artiesten vaak gebruikt om hun familie, stam of zelfs hele dorpen te ondersteunen met van alles en nog wat. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het bouwen van betere huizen, schooltjes, doktersposten en met name het slaan van waterputten…

Het kopen van hun muziek of bezoek aan hun concerten is dus eigenlijk ook kleinschalig helpen en bijdragen aan een goed doel.

Afrikaanse muziekgroep

EN als de bijdrage van Studio-Globe hiertoe een aanzet kan geven, is het programma meer dan geslaagd, aldus de maker.


Iedere woensdag- en zondagavond vanaf 20.00 uur op Radio 9 Oostzaan.
Presentatie: Ruud Siebons.